Castellano | Català
Usuario Contraseña
 
Noticia
1px
 
La pujada de preus es frena al maig pel descens dels carburants i l'IPC queda en el 3,2%
30/05/2023

La inflació se situa en el nivell més baix des del juliol del 2021, segons les dades de l'IPC avançat

3/24


Els preus s'han moderat al maig i l'IPC ha baixat 0,9 punts en comparació amb l'any passat i una dècima respecte a l'abril. La inflació s'ha situat en el 3,2%, el nivell més baix des del juliol del 2021, segons les dades de l'IPC avançat que ha difós l'Institut Nacional d'Estadística.
El descens dels carburants i, tot i que en menor proporció, la moderació del preu dels aliments i begudes no alcohòliques expliquen aquest comportament.
La inflació subjacent, la que no inclou l'energia ni els aliments frescos, s'ha situat en el 6,1%, segons l'indicador avançat. Això vol dir que és al nivell més baix des del juliol del 2022.  

Si ens fixem en la variació anual de l'índex, l'any va començar amb pujades, amb un màxim del 6% al febrer. Al març, l'IPC va caure al 3,3% i va repuntar a l'abril, per tornar a baixar ara, si es confirma l'indicador avançat.
Pel que fa a la variació mensual, també si es confirma la dada, voldrà dir que l'IPC torna a baixar després de tres mesos de pujades.
L'INE farà públiques les dades definitives de la inflació el 13 de juny. En cas que es confirmi el descens, la inflació quedarà al nivell de fa un parell d'anys, quan va començar l'escalada del preu de l'electricitat.
Segons el Ministeri d'Afers Econòmics, les dades "confirmen l'eficàcia de les mesures del govern" i indiquen que Espanya és "un dels països que tenen la inflació més baixa a la Unió Europea", ha afirmat la vicepresidenta primera, Nadia Calviño.
A l'abril, la inflació va repuntar un 3,9% a Catalunya i un 4,1% a Espanya, de manera que es va trencar la moderació que havien mostrat al març.


« Volver
38289375 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.