Castellano | Català
Usuario Contraseña
 
Noticia
1px
 
Estafa en les entrades de Coldplay: així actuaven els dos identificats, Gabri i Pepe
01/06/2023

Els Mossos d'Esquadra han agrupat les denúncies i adverteixen que cal estar alerta, ara que hi haurà més concerts de gran format a Barcelona

3/24


De fraus d'entrades n'hi ha hagut sempre, però probablement cap de la magnitud del que hi ha hagut amb els concerts de Coldplay a Barcelona. I la majoria perpetrats per dues persones.
Com ho fan? Compren una entrada i la revenen diverses vegades. El primer comprador que arriba a l'Estadi Olímpic entra: la resta es queda al carrer i sense concert ni diners.
Els Mossos d'Esquadra calculen que hi pot haver entre 200 i 300 afectats, alguns dels quals són d'altres països. També diuen que cada vegada es pot controlar més. De fet, ja tenen identificats dos sospitosos per l'estafa del cap de setmana passat.
Un d'ells és reincident, ja havia fet el mateix amb altres grans esdeveniments. La policia ha recollit una cinquantena de denúncies, però els afectats podrien ser centenars. Els Mossos alerten, de cara als pròxims concerts a la ciutat, que cal comprar les entrades per les vies oficials i no a les xarxes.
L'estafa del tal Gabri
TV3 ha parlat amb Joan Tomàs, que és un dels més de dos-cents fans que van quedar-se fora del concert. Explica que va comprar les entrades en un procés de revenda.
Va pagar 120 euros per cada una a un tal Gabri. Hi va parlar, li va semblar fiable i les va comprar. Va rebre les entrades en aquell mateix moment, però la sorpresa va arribar un dia abans del concert:
"M'indica que les entrades que m'havia subministrat les hi havien facilitat a ell i que ell havia estat víctima d'una estafa. I que en qualsevol cas repararà el dany."
El mateix divendres a la tarda, el Joan Ramon va veure a les xarxes socials com una noia havia penjat una foto del presumpte estafador, amb el títol: "Si aquesta persona t'ha venut unes entrades, t'ha estafat igual que a mi."
Un fil a Twitter que va acumular centenars de respostes de víctimes d'aquesta mateixa estafa. Tots ells haurien comprat entrades a dues persones, amb perfils a Twitter i Instagram amb els noms de Gabri i Pepe.
Segons la policia, haurien venut la mateixa entrada diverses vegades o fent petites variacions als codis de barres. Un en cobrava 110 euros i l'altre, 140. Això sumen uns 5.720 euros i 7.280 euros.
A algunes víctimes, els suposats estafadors els han retornat els diners. Jesús Ballesteros, que és caporal de la Unitat d'Investigació Mossos Sarrià-Sant Gervasi, explica que la investigació, en qualsevol cas, continua, encara que "hi ha una part que és la reparació del dany; de bona fe, vols minimitzar i compensar el dany que has fet".
De fet, els Mossos han obert una investigació que agrupa totes les denúncies.
Avís per a navegants
Estafes com aquesta passen sovint en la venda d'entrades d'aquest tipus d'esdeveniments. I els Mossos temen el que pot passar els pròxims mesos, amb grans concerts a Barcelona com els de Beyoncé o Madonna.
Per això insisteixen que es vigili quan es comprin entrades i que es faci només per vies oficials.
Davant dels indicis que s'estaven venent entrades fraudulentes per als concerts de Coldplay, agents dels Mossos es van desplaçar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys per intentar localitzar in situ les víctimes, que es trobaven que no podien accedir al recinte. La policia administrativa hi va anar presencialment per unificar denúncies.
Els Mossos ja van detenir la nit de dijous a divendres quatre persones per vendre passis especials, polseres i credencials per accedir als concerts de forma fraudulenta a la rodalia de l'estadi. Els homes suplantaven la identitat dels organitzadors i buscaven possibles víctimes al voltant del recinte.


« Volver
38700454 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.