Castellano | Català
Usuario Contraseña
 
Noticia
1px
 
Reunió contra rellotge de Salut amb els metges per evitar tres dies més de vaga
30/01/2023

Són vagues convocades a hospitals i atenció primària, dimecres i divendres parcials i dijous de 8 del matí a 12 de la nit

324
Redacció


Aquest dilluns es tornen a reunir representants del Departament de Salut i del sindicat Metges de Catalunya per intentar acostar posicions per desconvocar les vagues de dimecres, dijous i divendres.
La reunió es farà a partir de les 2 de la tarda, i el sindicat hi anirà amb els seus assessors jurídics, perquè discrepa del parer de Salut, que afirma que el que demanen els metges, un acord bilateral que augmenti els seus sous, seria il·legal.
Ho va dir divendres el conseller de Salut, Manel Balcells, abans de la reunió que van fer aquell mateix dia conselleria i sindicat i que va acabar sense acord.
Hi ha més consens i punts acordats pel que fa als canvis organitzatius que reclamen els metges per reduir la sobrecàrrega de feina, que Salut reconeix.
La vaga de dimecres 1 de febrer és parcial, de 8 a 11 del matí i de 5 a 8 de la tarda als hospitals i d'11 a 2 i de 5 a 8 a l'atenció primària, mentre la de dijous 2 és de 8 del matí a 12 de la nit a tot arreu.
El divendres dia 3 de febrer està convocada amb els mateixos horaris que dimecres.
Èxit de les vagues de dimecres i dijous
La negociació contra rellotge entre Salut i el sindicat s'està fent després dels dos dies de vaga de la setmana passada, dimecres i dijous, que per Metges de Catalunya va ser un èxit.
La de dijous van assegurar que havia tingut un seguiment majoritari, del 70%, mentre que Salut va donar una xifra molt més baixa: un 27,3%.
El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, va qualificar d'"èxit rotund" la vaga, i va afirmar que la manifestació de Barcelona, amb uns 9.000 metges, havia estat una de les més multitudinàries mai feta pel col·lectiu.
Vagues convocades amb 2 mesos d'antelació
Les vagues les va convocar aquest sindicat a finals de novembre, després de portar més de 50.000 signatures al Parlament per reclamar que es reverteixin les retallades a la sanitat.
Llavors van dir que feien una convocatòria amb tanta antelació per donar "un ampli temps de negociació" amb Salut per no haver-la de fer, però no hi ha hagut acord i s'ha acabat fent.
De fet, llavors van convocar les vagues del 25 i el 26 de gener, i ja van avançar que podien "tenir continuïtat en funció de l'evolució de la situació".
Dilluns de la setmana passada ja es va fer un últim intent de desconvocar-les, en una reunió que va durar més de 6 hores, però el sindicat les va mantenir perquè va considerar que Salut no havia fet una proposta prou "concreta, precisa i immediata".


« Volver
38901069 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.