Castellano | Català
Usuario Contraseña
 
Noticia
1px
 
Multa de 70.000 euros a UPS per entregar un paquet a un veí sense permís del destinatari
09/11/2022

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades conclou que l'operació va permetre que la veïna en qüestió accedís a dades confidencials del comprador

Redacció
324


Que els transportistes piquin el timbre dels veïns quan el destinatari d'un paquet no els obre la porta és un fet força habitual, però no necessàriament legal.
De fet, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha decidit sancionar amb 70.000 euros l'empresa de transports UPS per haver entregat sense permís un paquet de MediaMarkt a una veïna de qui havia comprat els productes.
El comprador en qüestió va decidir interposar una reclamació al·legant que ningú no l'havia avisat prèviament i, per tant, no havia donat permís per fer aquesta entrega i s'havia incomplert la llei 43/2010 del Servei Postal Universal.
Al·legava, també, que va exercir el dret d'oposició (oposar-se al tractament de les seves dades personals) i no va rebre cap resposta.
Concretament, en l'escrit es queixava que les seves dades personals haguessin quedat, d'aquesta manera, en mans de la veïna.
Això, malgrat que les condicions de les entregues de MediaMartkt a través d'UPS ja preveuen, en una clàusula, la possibilitat d'entrega del paquet deixant-lo a la bústia o bé al veí en cas d'absència del destinatari, sempre que aquest últim no ho hagi rebutjat.
També preveuen l'obligació del remitent (en aquest cas MediaMarkt) d'informar el destinatari sobre el tractament de les dades personals.
Però en la resolució, l'AEPD conclou que hi ha hagut una vulneració del Reglament General de Protecció de Dades, perquè les mesures de seguretat que aporta UPS "no són adequades i han de ser millorades després d'haver quedat constatat que no han estat suficients per evitar els fets denunciats".
Dit d'una altra manera: si s'entrega el paquet a una persona que no és la destinatària, s'està donant accés a la seva informació personal a una tercera persona.
Així, l'agència imposa al servei de missatgeria el pagament de 50.000 euros per haver violat el principi d'integritat i confidencialitat, i 20.000 euros més per no haver garantit les mesures de seguretat necessàries per protegir dades de caràcter personal.
Ara les parts tenen un mes per presentar un recurs de reposició a la directora de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades o un recurs a la sala del contenciós administratiu a l'Audiència Nacional.


« Volver
39222678 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.