Castellano | Català
Usuario Contraseña
 
Noticia
1px
 
Comença una vaga indefinida de funcionaris de justícia
22/05/2023

Exigeixen millores salarials i laborals i retreuen al govern espanyol que sí que hagi arribat a un acord amb els lletrats i els jutges i fiscals

3/24


Els funcionaris de l'administració de justícia comencen aquest dilluns una vaga indefinida per demanar millores salarials i laborals. Demanen un augment d'uns 400 euros al mes i que s'aturi el projecte de llei de reforma de la justícia, que consideren que suposarà més càrrega de treball.
Convocats pels sindicats CSIF, STAJ, CCOO i UGT, estan cridats a fer vaga uns 45.000 funcionaris, que són el 93% de la plantilla de jutjats i tribunals.
La vaga indefinida arriba després d'un mes d'aturades parcials, que ja han causat la suspensió de mig milió de judicis i han paralitzat més de 30 milions d'actuacions judicials.
En aquest temps, denuncien que el Ministeri de Justícia no els ha respost amb cap proposta concreta.
Una situació que contrasta amb la dels lletrats, que al març van firmar un acord per un augment de fins a 450 euros mensuals, i també amb la dels jutges i fiscals, que firmaran un acord semblant aquest dimarts.
Els sindicats consideren "insultant" que un govern que presumeix de ser progressista tracti de manera "desigual" els treballadors que menys cobren.
Dimarts, vaga del personal laboral
La situació a l'administració de justícia, que arrossega les conseqüències de dos mesos de protestes, es complicarà encara més aquest dimarts, primer dia de mobilització del personal laboral per exigir "condicions de treball dignes" i denunciar l'externalització de serveis.
Són, entre d'altres, psicòlegs, treballadors socials, pèrits judicials i traductors-intèrprets.
Ara per ara, CCOO ha convocat vaga els dies 24 i 30 de maig i l'1, 6, 7 i 8 de juny.


« Volver
38890396 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.