Castellano | Català
Usuario Contraseña
 
Noticia
1px
 
Rebaixar als 17 anys l'edat per conduir: les novetats del carnet que planteja Europa
02/03/2023

La mesura entra dins de l'objectiu europeu d'assolir els zero morts a les carreteres el 2050

324


El 2022 hi va haver 20.000 morts a les carreteres europees en accidents de trànsit. La majoria de víctimes eren vianants, ciclistes o motoristes i Brussel·les es proposa acabar amb aquesta xacra. S'ho proposa del tot, de manera absoluta, perquè s'ha marcat l'objectiu que el 2050 no hi hagi morts a les carreteres. La Comissió Europea bateja el seu pla ambiciós amb el nom "Vision Zero".
El pla preveu un seguit de mesures que posen l'accent, sobretot, en els conductors novells. Ho fa per dues raons: perquè tot i que les persones de menys de 30 anys només representen un 8% del total de conductors, estan involucrats en el 40% dels sinistres. L'altra raó és conseqüència d'aquesta dada: es vol facilitar que els joves obtinguin experiència al volant de manera més ràpida.
Acompanyats d'un conductor experimentat
La solució més destacada per aconseguir-ho és que puguin conduir a partir dels 17 anys i no a partir dels 18 com fins ara. De tota manera, agafar un cotxe, una furgoneta o un camió abans de la majoria d'edat només es podrà fer acompanyat d'un conductor més experimentat, un que tingui 25 anys i cinc anys de carnet com a mínim.
Es creu que pot ser una bona mesura per anar obtenint aquesta experiència i, de retruc, perquè els joves se sentin atrets per treballar com a camioners professionals, i és que Brussel·les detecta un dèficit de conductors de camions.
Els conductors novells també hauran de fer classes teòriques i pràctiques, un examen, i se'ls formarà perquè siguin més curosos amb els més vulnerables a la carretera, que són els vianants, els ciclistes i els motoristes. A banda, no se'ls tolerarà ni mica d'alcohol a la sang. Durant dos anys la taxa d'alcoholèmia permesa serà 0.


« Volver
38994241 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.